Den sikreste måde at starte din egen virksomhed

Mange folk er frustrerede over deres aktuelle fuldtidsjob, men tøver med at tage det første skridt mod uafhængighed af frygt.
Når du er vant til en stabil lønseddel fra et almindeligt arbejde, og har familie og andre finansielle forpligtelser, synes at træde ud af din comfort zone bare for risikabelt – uanset hvor elendig du er med din nuværende situation. Din arbejdsgiver, men kunne være din billet til en vellykket freelance virksomhed. Da jeg startede mit freelance tekstforfatning praksis for 10 år siden, forhandlede jeg en aftale med min arbejdsgiver – et stort reklamebureau – 50% af min tid for det første år. Dette gav mig det springbræt, jeg havde brug for at gå ud og finde andre klienter, mens der dækker nok af min månedlige udgifter til at tage frygten ud af starte min egen virksomhed.
Du er formentlig undrende… “Hvorfor i alverden ville min arbejdsgiver accepterer at underskrive en kontrakt for halvdelen af min tid?” Der er en række grunde, og de kan resultere i en “win-win” situation for jer begge.
Hvis du er på god fod med din arbejdsgiver, er chancerne, de ikke ønsker at miste dig. Det er svært at finde nye medarbejdere i disse dage. Det tager tid at uddanne dem og vente, indtil de er fortrolig nok med agenturets stil og processer til sidst blive produktiv.
Selv hvis de beslutter at erstatte dig, kan det tage måneder at indsamle cv’er, interview kandidater og ansætte de rigtige person. I den tid, du kan udføre jobfunktioner fra dit hjemmekontor, måske endda uddannelse din udskiftning, og giver din arbejdsgiver med en lettere overgang til den nye medarbejder og minimere business afbrydelse.
Hvis du ikke er på god fod med din arbejdsgiver eller chef, eller hvis de tænker på at fjerne din position, eller hvis selskabet er nedskæringer, fletning, eller at blive købt ud, kan du hjælpe undgå dem ubehageligheder (og omkostninger) af fyring du. Du faktisk gør dem en tjeneste ved omstrukturering i form af en kontrakt om tjenester, der kan “strækkes” i en periode.
Helt ærligt, hvis en arbejdsgiver har at vælge mellem at lade dig gå og betale fratrædelsesgodtgørelse og fordele versus underskrive en kontrakt for en periode af tid og få konkrete arbejde og tjenester til gengæld, hvad tror du de ville foretrække? Midlerne til din kontrakt kan endda tildeles fra en anden budgetkategori, hvilket gør det mere overkommeligt for dem.
Der er endnu en grund til, din arbejdsgiver kan vælge en kontrakt: din viden. Du kender allerede din virksomhed, dens kunder og tjenester. Du er i stand til at give de tjenester, de har brug for og du forstår, hvad der skal gøres.
Det kan være en win-win situation. Mange kreative mennesker har brugt denne logik i nærmer sig deres chefer til at forhandle deres første kontrakt og gå egen hånd.
Hvis du er virkelig interesseret i at starte din egen virksomhed som en freelancer eller uafhængig konsulent, eller endda tænker på skiftende retninger med dit arbejdsliv, kan din nuværende job give den sikkerhed, du har brug for i dit første år at komme i gang på din dream.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.